Een uniek evenement voor de provincie Groningen. Een internationaal dressuur paardensport evenement. Een meerdaags Concours Dressage International (CDI) 3*
Vele nationale topdressuur wedstrijden zijn er in de afgelopen jaren op de prachtige locatie in Tolbert gehouden. De Stichting Dutch Horse Events organiseert deze internationale dressuurwedstrijd  onder naam “Top Dressage Tolbert“.  De eerste editie 2023 was een groot succes met vele internationale ruiters uit 18 landen wereldwijd

De doelstelling is om deze dressuurwedstrijd internationaal op de kalender te zetten en hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Het is een wedstrijd waar alle (internationale) dressuurruiters met plezier op terug  kijken en naar terug gaan komen. Het evenement beschikt over een goed georganiseerd dressuurprogramma met bijzondere en unieke side evenementen en entertainment voor deelnemers en bezoekers.
Door deze CDI3* in Tolbert is Groningen op de internationale hippische dressuurkalender gezet!

Vanaf Donderdag 11 april t/m zondag 14 april 2024 vind de 2e editie plaats van Top Dressage Tolbert en staan de wedstrijden op het programma voor alle internationale niveaus en leeftijdsklassen.

Top Dressage Tolbert wordt 4 dagen lang live uitgezonden door Clipmyhorse vanuit 2 ringen

Kür op muziek
Het spectaculaire onderdeel kür op muziek wordt ook op alle niveaus gereden.
De combinatie van mooie muziek en geweldig bewegende paarden is een lust voor het oog en zal daarom ook niet ontbreken!

Side evenementen en entertainment
Naast de dressuurwedstrijden worden er tijdens het evenement programma’s georganiseerd om de Groningse jeugd kennis te laten maken met de mooie dressuursport. Tevens zullen aanwezige internationale juryleden clinics geven aan (jeugd-) ruiters.
Ook zullen er tussen de rubrieken door showprogramma’s te zien zijn waar hippisch Groningen zich toont aan publiek en de internationale gasten. De samenwerking met Westerkwartier Paardenkwartier is daarbij zichtbaar.

Ook zal de op het terrein aanwezige Plaza Posta, een entertainment centrum, zijn  geopend voor de deelnemers en bezoekers. Met activiteiten zoals indoor laser game-fun curling en race to escape

Locatie
Een fantastische locatie met een dito uitstraling, van internationale allure waar al vele hippische evenementen zijn gehouden. De HJC Manege in Tolbert is nationaal al een begrip in de dressuurwereld. Deze unieke locatie leent zich ook om onze (inter)nationale gasten te laten genieten van  wat dit concours extra aantrekkelijk maakt door de mogelijkheden welke deze locatie nog meer biedt.